PREMIÉR: Manažérske pozície nemôžu byť činnosťou, pri ktorej ľudia bohatnú

13.06.2012 Bratislava

Bratislava 13. júna (TASR) - Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) je za to, aby sa pre ľudí na manažérskych pozíciách vo významných podnikoch s účasťou štátu vytvorili také podmienky odmeňovania, aby mali pocit, že štát si ich prácu váži.

"Nemôže to však byť činnosť, pri ktorej ľudia doslova bohatnú. Pretože, ak niekto dostane odstupné 200.000 alebo 250.000 eur, tak to už je nenáležité," uviedol dnes po rokovaní vládneho kabinetu Fico.

"Na minulom rokovaní vlády SR som požiadal ministrov, aby mi pripravili krátke informácie (o tzv. zlatých padákoch v jednotlivých rezortoch - pozn. TASR). Cieľom je predovšetkým vyhnúť sa podobným situáciám, do ktorej dnes spadol bývalý minister dopravy Ján Figeľ. Pretože pravdepodobne nastavil systém, ktorý je neuveriteľne drahý a ktorý umožňuje ľuďom po skončení pôsobenia v štátnych organizáciách odísť s vysokým odstupným," spresnil premiér.

"Áno, ministri mi postupne informácie o odmeňovaní dávajú, budeme ďalej diskutovať, aký systém ďalej nastavíme. Aby sa na konci našej vlády nestalo, že budeme konfrontovaní s tým, že ľudia odchádzajú s takýmto vysokým odstupným. Pracujeme s tým ďalej, to je však téma, ktorá sa nedá vyriešiť ani za pol hodiny, ani za dve hodiny," zdôraznil Fico.
 

Vyberte región